У Зеленського обіцяють переглянути кадрові рішення Порошенка

16:16, 11.05.2019
У Зеленського обіцяють переглянути кадрові рішення Порошенка

(фото - проект KRYM/LIGA.ne)

Новообраний президент України Володимир Зеленський перегляне "одіозні рішення" чинного глави держави Петра Порошенка.

 

Про це заявив радник Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю Ліга.нет, опублікованому в суботу, 11 травня.

 

"Наша команда Зеленського відстежує всі призначення (Порошенка). Одіозні рішення переглянемо. Треба розуміти, що люди, призначені адміністрацією, що йде, в останні тижні роботи, апріорі отримують менше довіри суспільства - як вони будуть працювати? Це називається - "доживати по-новому", - сказав Данилюк.

 

Він повідомив, що команда новообраного президента співпрацює з громадськими організаціями, наприклад, з Центром протидії корупції. "Ми плануємо запустити набір і атестацію суддів. Волюнтаристичне призначення суддів Верховного Суду президентом, який йде, в останні дні своєї каденції, добропорядність яких викликала питання. Судді Верховного суду, які були визнані непорядними, це неприпустимо. Розрахунок такий, що новий президент буде зайнятий іншими питаннями, не до цього", - сказав Данилюк.

 

Нагадаємо, останнім часом Порошенко замінив командувача Нацгвардією і командувача Операцією Об'єднаних сил.

 

Він також ввів екс-главу Нацради з телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка до складу Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

 

Крім того, Порошенко призначив 75 суддів Верховного суду