В Адміністрації Порошенка відповіли Зеленському: Україна - не номер у єгипетському готелі

21:10, 10.05.2019
В Адміністрації Порошенка відповіли Зеленському: Україна - не номер у єгипетському готелі

Петро Порошенко (фото: facebook.com/president.gov.ua)

Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу і згоден на будь-яку дату інавгурації Володимира Зеленського, але до того часу залишається чинним главою держави і виконує свої обов'язки відповідно до Конституції.
 
 
"Україна - це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади - це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах", - повідомляють у Порошенка.
 
Зазначається, що Порошенко підтверджує своє запрошення Зеленському, озвучене ще 30 квітня - не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, рівно як і будь-які інші питання, пов’язані із передачею повноважень і відповідальності.
 
"Відтак, в команді Петра Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації. Водночас вважають позитивним сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував власну позицію… Можливо навіть без консультацій із їхнім спільним адвокатом", - додали в Адміністрації президента.
 
ЯК повідомляла "УМ", Володимир Зеленський висунув вимогу до Верховної Ради призначити інавгурацію 19 травня, а також порівняв чинного президента Петра Порошенка з з "туристом у єгипетському готелі".
 
 Володимир Зеленський хоче провести інавгурацію 19 травня, однак цей день припадає на День пам'яті жертв репресій, нагадав голова Українського Інституту національної пам’яті Володимир Вятрович.