Володимир Зеленський вимагає від Ради негайно ухвалити інавгурацію 19 травня

19:01, 10.05.2019
Володимир Зеленський вимагає від Ради негайно ухвалити інавгурацію 19 травня

Обраний президент України Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів з вимогою призначити дату інавгураціїї 19 травня, а також звинуватив Порошенка в перестановках в армії і "роздаванні" звань генералів.
 
Про це Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверенні у Facebook.
 
"Я звертаюсь до українського парламенту. Шановні депутати, сподавіюсь, що за три тижні поки ви відпочивали, ви не забули слова депутатської присяги: виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників. Поки що ви дієте виключно в своїх інтересах, боїтесь розпуску Ради і затягуєте призначення дати інавгурації", - звинуватив Зеленський депутатів.
 
Він заявив, що поки вони "трясуться за свої мандати", чинний президент Петро Порошенко"робить активні перестановки у вищому командуванні армії, намагається пропихнути свого голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення, призначає суддів Верховного суду серед яких юристи "Рошену", судді Майдану та родичі пана Ківа".
 
Зеленський також звинуватив Порошенка в тому, що він нібито "роздає звання генералів більш ніж 20 особам, серед яких відповідальний за безпеку арсеналів і складів при якому сталися вибухи у Балаклеї, Ічні, Калинівці та Сватово".
 
Зеленський у своєму стилі також вирішив порівняти чинного президента з "туристом у єгипетському готелі", який перед від'їздом "тягне рушники, тапочки та бере усе підряд зі шведського столу".
 
"Я вас дуже прошу, здайте ключ, розрахуйтесь за міні-бар і вперед. Вам ще митницю і паспортний контроль проходити", - заявив Зеленський.
 
Він додав, що Верховна Рада має на найближчому засіданні призначити дату інавгурації на 19 травня.
 
"Цього вимагаю не я, цього вимагає народ України, в інтересах якого ви присягали діяти. Ви повинні зупинити ці політичні судоми кульгавої качки. Країна потребує нормальної роботи усіх інституцій, народ не повинен чекати поки хтось напризначається перед довгою відпусткою. Думайте, будь-ласка, не про депутатські ксіви, думайте про Україну. 19 травня. Голосуйте", - заявив Зеленський.
 
Як повідомлла "УМ", Володимир Зеленський хоче провести інавгурацію 19 травня, однак цей день припадає на День пам'яті жертв репресій, нагадав голова Українського Інституту національної пам’яті Володимир Вятрович.