Апаршин: Прямі переговори Зеленського з Путіним щодо Донбасу є «програшним варіантом»

11:07, 24.04.2019
Апаршин: Прямі переговори Зеленського з Путіним щодо Донбасу є «програшним варіантом»

Прямі переговори Володимира Зеленського, який переміг на президентських виборах в Україні, із президентом Росії Володимиром Путіним щодо питань Донбасу є "програшним варіантом".

 

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив  радник Зеленського з питань безпеки Іван Апаршин.

 

"Не дай боже хтось запропонує новому президенту в тому числі сісти за стіл переговорів із цими так званими республіками "ДНР" і "ЛНР". Я ніколи цього не підтримаю", – заявив Апаршин.

 

Журналіст зазначив, що зараз порушують тему прямих переговорів Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

"Один на один – це безперспективно... Що значить "прямі перемовини"?.. Я б не радив президенту України зустрічатися сьогодні в такому форматі. Я не вірю, що Путін буде нам потім щось гарантувати, я не вірю йому. Я повірю лише тоді, коли до цього формату будуть залучені потужні країни, із якими він просто "гратися" не зможе... Це моя позиція. Я б ніколи не сів за стіл переговорів із Путіним один на один. Це програшний варіант", – відповів Апаршин.

 

До потужних країн експерт, як його представив Зеленський, зарахував Велику Британію, США.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський в ефірі програми "Право на владу" представив свою команду. За його словами, ці люди "підуть із ним в Адміністрацію президента".

 

Зокрема, Іван Апаршин відповідатиме за безпеку і оборону. 

 

Апаршин професійний військовий, працював у Міністерстві оборони у часи, коли ним керував Анатолій Гриценко. Саме Івана Апаршина пан Гриценко називав своїм майбутнім міністром оборони у разі обрання президентом.

 

Після отримання військової освіти працював на офіцерських посадах у Генштабі Збройних сил України, у Міністерстві оборони.

 

Зокрема, він був директором департаменту воєнної політики та стратегічного планування міноборони, працював у секретаріаті Кабінету міністрів, у тому числі за часів президентства Віктора Януковича - начальником управління експертизи у сфері безпеки і оборони Секретаріату уряду.