Порошенко заявив про загрози виборам і спроби їх зірвати

13:26, 17.03.2019
Порошенко заявив про загрози виборам і спроби їх зірвати

(прес-служба Президента)

Спроби організації вуличних заворушень в місцях зустрічей виборців з кандидатами у президенти - загроза проведенню виборів і спроба їх зірвати. Обов'язок влади цього не допустити.

 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на зустрічі з виборцями "Ми йдемо своїм шляхом" у центрі Києва, повідомляє Інтерфакс.

 

"Кампанію спілкування з виборцями намагаються перевести у формат вуличних заворушень. Це вже навіть не брудна політична технологія. Це спроба поставити під загрозу сам факт проведення виборів, зірвати їх. І, слухайте, – це точно не український сценарій! Обов'язок української влади цього сценарію ніяк не допустити", – сказав Петро Порошенко.

 

За його словами, автори, замовники, спонсори та виконавці цього сценарію "всіма правдами і неправдами провокують нас на застосування грубої фізичної сили".

 

"Але тому ми і сильні, що ми не будемо давати їм такого подарунка. Наша відповідь – це наше з вами багатотисячне протистояння, боротьба за державу, збори справжніх українських патріотів", – зазначив Петро Порошенко.

 

Він також зазначив, що обов’язок української влади не допустити сценарію зриву виборів. 

 

"Лише два тижні відділяють нас від голосування 31 березня. Але помиляється той, хто вважає, що це лише день виборів українського Президента. Якби так було просто, хіба б вирували такі пристрасті? Хіба б лилося стільки бруду? Хіба б чинилися спроби розкачати вулицю та спровокувати кровопролиття?", - сказав Президент Петро Порошенко під час спілкування з киянами.

 

За його словами, всі дуже добре знають ставку цьогорічних виборів.

 

"Чи зможемо зберегти реальну незалежність від Росії? Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну і зробити її якщо не частиною, то сателітом імперії? Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручних для Росії кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради – як явних, так і прихованих? Чи продовжить Україна шлях до Європейського Союзу та НАТО? Бо лише будучи їхнім повноправним членом, можна гарантувати справжню незалежність та безпеку країни", - зауважив Президент.

 

Петро Порошенко додав, що також важливим є питання чи віддадуть виборці свою державу популістам і маріонеткам олігархів-втікачів і тим самим зроблять абсолютно марними всі страждання, які винесли на власних же плечах у боротьбі з агресором та глибокою кризою, що її спричинила війна.

 

Як повідомляла УМ, під час візиту Петра Порошенка до Полтави націоналісти влаштували чергову акцію, під час якої сталися сутички з правоохоронцями.

 

9 березня редставники Нацкорпусу влаштували сутичку  з правоохоронцями у Черкасах, в результаті якої постраждало два десятки поліцейських, зокрема, й начальник Головного управління нацполіції в Черкаській області Валерій Лютий.

 
Поліцейські зупинили представники Національного корпусу, коли ті намагалися прорватися на сцену, щоб зірвати виступ президента Петра Порошенка. Медики діагностували у постраждалих правоохоронців опіки очей, шкіри обличчя та травми голови.
 
У партії "БПП "Солідарність" заявляють, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
 
А сам Нацкорпус звинуватив поліцію Черкас у жорсткому затриманні сімох його представників.