Порошенко підписав указ щодо аудиту Укрборонпрому міжнародними експертами

17:05, 16.03.2019
Порошенко підписав указ щодо аудиту Укрборонпрому міжнародними експертами

(фото прес-служба Президента)

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення його прозорості.


Йдеться про рішення РНБО від 6 березня "Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення".

 

Нагадаємо, це рішення зокрема передбачає проведення аудиту і ревізії діяльності концерну Укроборонпром із залученням експертів країн-партнерів.

 

Також уряду доручили розглянути питання щодо створення центрального органу виконавчої влади "для забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та управління об'єктами державної власності".

 

Як повідомляла УМ, раніше журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.


У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. Концерн усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.


Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони України.

Петро Порошенко також заявив, що Рада національної безпеки та оборони ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".