Ігор Гладковський подав до суду на «Наші гроші»

12:46, 05.03.2019
Ігор Гладковський подав до суду на «Наші гроші»

Ігор Гладковський називає звинувачення в розкраданні оборонного сектора фейком (кадр програми "Наші гроші")

Син колишнього звільненого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор подав до суду на журналіста Дениса Бігуса через розслідування про "оборонні" схеми.
 
Про це свідчить інформація на порталі Судова влада.
 
Згідно інформації, Гладковський молодший подав позов 4 березня до Подільського районного суду Києва.
 
Відповідачами є громадська організація "ТОМ 14", керівник програми "Наші гроші" Денис Бігус і журналіст-розслідувач Леся Іванова.
 
 
Як повідомляла "УМ", 4 березня президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря РНБО.
 
Нагадаємо, раніше журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко поспішила звинуватити у причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявити, що оголошує імпічмент. При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
У свою чергу представниця президента Ірина Луценко у Верховній Раді заявила, що "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. Концерн усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
Через заяву журналістів проекту Bihus.info активісти Нацкорпусу пікетували будинок Олега Гладковського.
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.