Президент назвав 5 головних напрямків зростання економіки України

09:59, 05.02.2019
Президент назвав 5 головних напрямків зростання економіки України

Петро Порошенко: головні напрямки, за якими відбуватиметься зростання економіки - агросектор, IT, індустріалізація, потужні інфрастуктурні проекти і туризм (фото: прес-служба президента України)

Президент України Петро Порошенко розповів, що Україна має п'ять головних напрямків, за якими відбуватиметься зростання економіки. За його словами, це агросектор, IT, індустріалізація, потужні інфрастуктурні проекти і туризм.
 
Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.
 
"Україна має п'ять головних напрямків, за якими відбуватиметься економічне зростання. Перший - це агросектор. Минулого року Україна зібрала 70 мільйонів тонн зерна. Небачений врожай! Завдяки новітнім технологіям Україна - в десятці виробників зерна у світі і в трійці найбільших експортерів", - підкреслив президент.
 
За словами президента, другий напрямок зростання економіки - це інформаційні технології. 
 
"Це не просто освічені фахівці. Ми не маємо більше бути ITшниками для іноземних виробництв, а повинні створювати свої стартапи. Вже сьогодні 150 тисяч українців працюють в IT, створюючи 4% ВВП. І кожен з них - середній клас з високою з/п і можливостями", - додав він.
 
Третій напрямок - індустріалізація. Глава держави заявив, що "зростання рівня прямих іноземних інвестицій, прихід на наш ринок технологій, які працюють на світовий експорт, є запорукою ефективності цього напрямку".
 
Четвертий головний напрямок, по якому відбуватиметься економічне зростання - потужні інфраструктурні проекти, розповів президент.
 
"П’ятий напрямок - туризм. Я переконаний, що кожний іноземний турист, який приїхав до України, одразу ж закохується в неї. Іншої такої красивої країни, як України, немає. Але у структурі ВВП туризм зараз дає - 1,5%. А в середньому у світі - 10%. Скільки нам багато можна рости!", - зазначив президент.
 
Як повідомляла "УМ", раніше в уряді заявил про зростання середньої зарплати до 10,5 тисячі гривень.