Мустафа Найєм закликав Гриценка, Садового і Вакарчука разом піти на вибори-2019

13:35, 12.01.2019
Мустафа Найєм закликав Гриценка, Садового і Вакарчука разом піти на вибори-2019

Мустафа Найєм: Є три ключові фігури, які можуть змінити хід цих виборів - це Анатолій Гриценко, Андрій Садовий та Святослав Вакарчук (фото: uacrisis.org)

Народний депутат від фракції БПП та член міжфракційного об’єднання "ЄвроОптимісти" Мустафа Найєм закликав лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, мера Львова Андрія Садового та музиканта Святослава Вакарчука об’єднатися перед виборами.
 
Про це депутат зазначив на власній сторінці у Фейсбуку.
 
"Виборці очікують об’єднання і подолання нашого вічного "пороблено" - "де два козаки - там три гетьмани". І є три ключові фігури, які, сівши за стіл переговорів і домовившись про єдиного кандидата, можуть змінити хід цих виборів - це Анатолій Гриценко, Андрій Садовий та Святослав Вакарчук", - підкреслив він.
 
Водночас на брифінгу під назвою "Народні депутати з міжфракційного об'єднання "ЄвроОптимісти" підтримують Коаліцію національної єдності #SPILNO та висунення єдиного кандидата від демократичних сил на президентських виборах 2019" у п’ятницю Мустафа Найєм наголосив, що #SPILNO буде вести відповідні переговори з цими трьома людьми.
 
"Я сподіваюся, що наша Коаліція (Коаліція національної єдності #SPILNO, - ред.) буде тиснути на кандидатів. Ми дійсно зараз підемо на з’їзд пана Гриценка. Ми говорили з паном Садовим, ми говорили з паном Вакарчуком, і я думаю, що вони дослухаються до цієї ідеї, що, дійсно, об’єднання зусиль і зараз на президентських виборах, і потім на парламентських - це єдиний шанс збалансувати владу і перемогти заради того, щоб ми все-таки досягли того, про що говорили 5 років тому", - цитує Найєма "Укрінформ".
 
Окрім того, нардеп розповів, що у Верховній Раді є велика група депутатів, які також підтримують ідею об’єднання і "будуть робити все від них залежне, щоб кандидати почали домовлятися".
 
Як зазначив Мустафа Найєм, вони хочуть привести до влади людей, "які дійсно можуть зробити зміни".
 
"Але для цього зараз потрібен перший крок від трьох людей - від пана Гриценка, пана Садового і пана Вакарчука, які мають сісти і домовитись про те, за якими принципами вони будуть формувати єдину кампанію", - наголосив депутат.
 
Нагадаємо, вибори президента України Верховна Рада призначила на 31 березня 2019 року.