Скандальний мер Ірпеня Володимир Карплюк анонсував свою відставку на день народження

11:01, 24.07.2018
Скандальний мер Ірпеня Володимир Карплюк анонсував свою відставку на день народження

Мера Ірпеня звинувачують у "дерибані" землі у Київській області. Фото Володимир Карплюк / facebook.com

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк складе повноваження 2 серпня і готуватиметься до парламентських виборів.
 
Про це він повідомив у Facebook.
 
"Я, Володимир Карплюк, прийняв рішення 2 серпня 2018 року скласти повноваження Ірпінського міського голови, залишаючи після себе яскраві зміни та сильну команду, яка їх збереже і в подальшому розвиватиме регіон", - заявив мер.
 
Карплюк стверджує, що за період його головування в міській раді Ірпеня "вдалося якісно змінити місто та регіон в цілому".
 
За його словами, "коли щиро хочеш змін і силами команди створюєш європейське місто, то тобі не цікаво триматися за посаду".
 
При цьому наступна мета Карплюка - висунення своєї кандидатури на виборах до Верховної Ради по округу, до якого входить Ірпінь та Приірпіння.
 
"Залишаю за собою політичну відповідальність за роботу нашої команди в Ірпінській міській раді та допомагатиму в розвитку міста і регіону", - заявив Карплюк.
 
Однак з відставкою скандального мера ситуація в Ірпені навряд чи суттєво зміниться.
 
"Ця ситуація нічого не змінює, поки в Ірпінській міській раді є більшість у забудовників. Навіть якщо будуть перевибори мера, більшість буде у забудовників", - коментує Михайлина Скорик, адміністратор пабліку Ірпінь Daily.
 
У міській раді Ірпеня Карплюк контролює 20 депутатів з 36.
 
У 2016 році слідчі Генпрокуратури проводили обшук у кабінеті мера Ірпеня Володимира Карплюка, після чого чиновник утік за кордон. Правоохоронці стверджували, що знайшли у Карплюка 67 незадекларованих квартир. Окрім того, мера Ірпеня звинувачують у "дерибані" землі у Київській області.
 
У грудні 2017 року прокуратура Київської області висунула меру Ірпеня Володимиру Карплюку звинувачення в створенні та керівництві злочинної групи, заволодінні чужим майном через зловживання владою, підробленні документів та купівлі фірми для прикриття незаконної діяльності.
 
2 серпня, в день коли мер Ірпеня планує піти у відставку, Карплюку виповниться 37 років.