На Одещині під час виборів в територіальні громади шукали вибухівку та стріляли

15:02, 03.06.2018
На Одещині під час виборів в територіальні громади шукали вибухівку та стріляли

Цебриків став епіцентром виборчого протистояння під час голосування 3 червня (фото: Національна поліція)

На Одещині вибори в територіальні громади проходять зі скандалом: на 4 дільницях правоохоронці шукали вибухівку, через це спалахнув конфлікт, який завершився стріляниною.

Поліція Одеської області повідомляє, що на чотирьох виборчих дільницях у Великомихайлівському та Ширяївському районах слідчі поліції, вибухотехніки та кінологи з собаками вибухівки не знайшли.

Водночас на час пошуку вибухівки місцевих мешканців не допускали до приміщень, де проводилося голосування.

У селищі Цебрикове Великомихайлівського району через це спалахнув конлікт, який завершився стріляниною.

Одеське видання "Думская" відзначає, що стріляв із травматичного пістолета помічник народного депутата від "Батьківщини" Вадима Івченка.

Згодом він пояснив поліцейським, що постріл був нібито мимовільним, коли він хотів розрядити зброю.

Проти чоловіка  складено протокол за ст. 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Стрільба ... в населених пунктах і в не відведених для цього місцях...). Тепер у чоловіка, згідно закону, мають конфіскувати зброю, а ще він має сплатити штраф від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Напередодні під час конфлікту в Цебрикові постраждав поліцейський: помічник депутата Чорноморської міськради вкусив правоохоронця за палець.



Через те, що в Цебрикові пристрасті навколо виборів почали вирувати ще у суботу, в селище ввели підрозділи Національної гвардії.



Вибори у Цебрикові відбуваються достроково. Попередня голова ОТГ Тетяна Матрос та 15 депутатів нібито написали заяви про складання повноважень, хоча тепер заявляють, що цього не робили і имагають від територіальної виборчої комісії показати ці заяви. У ТВК в перемовини не вступають, комісія засідає за зачиненими дверима.

Нагадаємо. після адміінстративної реформи в Україні почався процес формування об’єднаних територіальних громад. На виборах 29 квітня найбільшу підтримку здобули кандидати від "БПП "Солідарність" та "Батьківщини": обидві політсили заявили про сукупну перемогу в різних регіонах.