Генпрокурор Луценко просить позбавити недоторканності депутата Вілкула

16:03, 25.05.2018
Генпрокурор Луценко просить позбавити недоторканності депутата Вілкула

"Опоблоківець" Олександр Вілкул може втратити депутатську недоторканність.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

 

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook  в п’ятницю.

 

Пані Сарган пояснила, що колишній голова Дніпропетровської ОДА Вілкул "протягом 2011-2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді із земель колективної власності пайщиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району".

 

Також Вілкул, за даними слідства, нібито розпорядився про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га.

 

Ділянки перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю "АРТ ЛЕНД". Але Вілкул замінив їх призначення із сільськогосподарського на землі промисловості.

 

Пані Сарган додала, що подання вже зареєстроване в апараті Ради.

 

 

Як повідомляла «УМ», у квітні Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що прокуратура має матеріали на п'ятьох народних депутатів, але не всі вони можуть стати підставою для позбавлення недоторканності.

 

Раніше Генпрокурор вніс подання на  нардепа від "Опоблоку" Сергія Дунаєва, депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова, нардепа від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова.