США вимагають від Росії вгамувати своїх терористів через загибель Сабіни Галицької

14:45, 23.02.2018
США вимагають від Росії вгамувати своїх терористів через загибель Сабіни Галицької

Загибель Сабіни Галицької змусила США зробити окрему заяву щодо російської агресії на Донбасі (Сабіна Галицька / Facebook)

Державний департамент США вимагає від Росії дати доручення своїм прислужникам на Донбасі дотримуватися режиму припинення вогню.

Таку заяву зробила речниця Державного департаменту Хізер Нойєрт під час брифінгу 22 лютого.

"Ми отримали повідомлення про загибель української сестри-медика, котра намагалась надати допомогу цивільним поблизу лінії зіткнення, що ще раз нагадує про те, що конфлікт не стихає. США закликають Росію наказати своїм підручним силам виконувати повне припинення вогню", - сказала вона.

При цьому офіційна представниця зовнішньополітичного відомства наголосила, що Росія продовжує підтримувати конфлікт, який вже забрав життя понад 10 тисяч людей.

"Росія постійно демонструє, що вибариє насилля", - озвучила Хізер Нойєрт позицію США.

Після цього прозвучав черговий заклик до Росії зупинити агресію на сході України.

"Крим - це Україна, Донбас - це Україна. Ми ніколи не приймемо торгівлю одним регіоном на інший. ми ніколи не будемо домовлятися про Україну без України", - сказала вона.

 



Нагадаємо, 20 лютого поблизу Кримського загинула Сабіна Галицька, старша медична сестра 10-ї гірсько-штурмової бригади. За повідомленнями прес-служби бригади, вона надавала медичну допомогу цивільним, коли терористи відкрили вогонь. У п’ятницю, 23 лютого, її поховали на Житомирщині.