Окупований Крим незаконно відвідали дев’ять депутатів-праворадикалів із Німеччини

11:10, 05.02.2018
Окупований Крим незаконно відвідали дев’ять депутатів-праворадикалів із Німеччини

Німецькі депутати в окупованому Криму (РИА Новости)

Дев’ять депутатів  із регіональних парламентів Берліна, Бранденбурга і Рейн-Вестфалії від праворадикально-популістської партії AfD ("Альтернатива для Німеччини" незаконно відвідали Крим.

Про це повідомили російські ЗМІ.

"Делегація прибула в Крим. Ми вже зустріли їх. Прилетіло дев'ять чоловік", - розповів голова Національно-культурної автономії німців Криму Юрій Гемпель.

Німецькі депутати заявили, що їх не турбує порушення українських законів та перебування на окупованій території.

"Нас це анітрохи не турбує, ми розраховуємо в майбутньому відвідати Крим ще не раз", - сказав журналістам в аеропорту Сімферополя депутат земельного парламенту Північний Рейн-Вестфалія Роре Бекамп.

Як заявив депутат парламенту Берліна Уве Бронзон, парламентарії сподіваються, що "з часом ситуація навколо України вляжеться і буде можлива нормальна робота з Україною в майбутньому".

Посол України в Німеччині висловив протест у зв’язку із візитом регіональних депутатів до окупованого Росією Криму.

"Безвідповідальний вояж кількох німецьких політиків з партії AfD місцевого масштабу на незаконно окупований Крим може мати для цих горе-депутатів дуже і дуже плачевні правові наслідки. Шкода, що наші попередження досі не сприймаються серйозно", - зазначив Андрій Мельник у Twitter.

Нагадаємо, перетин адміністративного кордону з Кримом поза межами українських пунктів пропуску - порушення законів України. Найчастіше за такі порушення особам забороняють в’їзд до України. Наприклад, Емір Кустуріца та Стівен Сігал визнані особами, які загрожують національній безпеці України.