Саакашвілі звільнили у залі суду

20:41, 11.12.2017
Саакашвілі звільнили у залі суду

Міхаїл Саакашвілі у Печерському суді з дружиною Сандрою Руфолс і Юлією Тимошенко.

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання прокуратури і застосовувати на час розслідування щодо лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

 

Відповідне рішення винесла головуюча суддя Лариса Цокол у понеділок пізно ввечері.

 

Відповідаючи на запитання журналістів, одразу після оголошення рішення суду, Саакашвілі зазначив, що "не має президентських амбіцій, а має на меті зруйнувати нинішню олігархічну систему правління" в Україні.

 

Щодо найближчих планів колишній президент Грузі з усмішкою сказав: "Я п'ятий день голодую і тому першочергова мета – поїсти".

 

Ухвала Печерського суду може бути оскаржена у Апеляційному суді протягом 5 днів з дня її проголошення. Проголошення повного тексту ухвали призначене на 9:00 ранку 14 грудня.

 

Раніше сторона обвинувачення виступала з клопотанням про цілодобовий домашній арешт Саакашвілі строком на 2 місяці за місцем його проживання на вул. Костьольна у м. Києві.

 

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка прийшла до суду підтримати затриманого, запропонувала суду взяти Міхеїла Саакашвілі на поруки.

 

Як повідомляла «УМ», правоохоронці затримали Саакашвілі 8 грудня у Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України).

 

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі організував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка у припиненні їхнього кримінального переслідування.

 

Саакашвілі відкинув звинувачення генпрокурора.