Проєкт «Єдині»: в Україні започаткували перші мовні курси для військових

14:05, 21.02.2024
Проєкт «Єдині»: в Україні започаткували перші мовні курси для військових

Військові демонструють відповідальне ставлення до основ національної ідентичності. (facebook.com/govuamova)

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та представники проєкту "Єдині" започаткували перші в Україні курси із вдосконалення державної мови для військовослужбовців.

 

Як інформує Україна молода, про це Тарас Кремінь повідомив у соцмережах у середу.

 

Зокрема, перше практичне заняття відбулося 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, в 150-му навчальному центрі командування Сил територіальної оборони ЗСУ.

 

Заняття провів Олександр Черкас, учитель Київського військового ліцею імені Івана Богуна, фіналіст Global Teacher Prize Ukrainе, аспірант Київського національного лінгвістичного університету, тренер і модератор розмовних клубів проєкту "Єдині".

 

 

"Появі таких курсів завдячую всім військовослужбовцям, які, вдосконалюючи свої мовні навички, демонструють відповідальне ставлення до основ національної ідентичності.

 

Вірю, що подібні ініціативи будуть втілені в усіх куточках держави, адже розбудова мережі таких мовних курсів, неухильне застосування української в усіх сферах суспільного життя, особистий приклад поваги до основ національної безпеки та оборони - запорука нашої впевненої ходи до Перемоги.

 

Сила рідного слова утверджується мільйонами незламних!" - зазначив мовний омбудсмен.

 

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно мовний омбудсмен Тарас Кремінь домовився з керівництвом 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ про відкриття мовних курсів для військових.