Музикознавець Іван Кузьмінський загинув у бою на Луганщині

11:57, 20.05.2023
Музикознавець Іван Кузьмінський загинув у бою на Луганщині

Музиканту Івану Кузьмінському назавжди 39. Він поліг у бою з ворогом. (facebook.com/Berdychiv.rada)

Захищаючи Україну від російських окупантів, у бою на Луганщині, поблизу населеного пункту Діброва 17 травня загинув музикознавець Іван Кузьмінський. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба Бердичівської міськради у суботу. 

 

"Невимовним смутком та гірким болем наповнила серця бердичівлян чергова трагічна звістка з фронту. У бою за Батьківщину поліг 39-річний Герой-Захисник України Іван Кузьмінський", - йдеться у повідомленні. 
 

Відомо, що Іван Кузьмінський народився саме у Бердичеві, де навчався у музичній школі. Адже із самого дитинства його супроводжувала любов до музики, тож саме із нею вирішив пов'язати своє життя.

 

Згодом він навчався ще й за спеціальністю "хоровий диригент" у Житомирському державному музичному училищі ім. Косенка. 

 

Пізніше пан Іван отримав вищу освіту у Київській консерваторії.

 

Кузьмінський також захистив кандидатську дисертацію, викладав і вчився в докторантурі, працював режисером на дитячому телеканалі "Малятко TV".

 

Він ретельно досліджував давню українську музику, був автором численних наукових статей на цю тему.

 

Після повномасштабного вторгнення рф музикознавець одразу пішов на фронт. Служив у 67-й ОМБр. 

 

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, Бердичівська міська рада, її виконавчий комітет та уся багатотисячна бердичівська громада глибоко сумують із приводу загибелі Івана Кузьмінського та щиро співчувають його рідним і близьким.

 

Як повідомляла УМ, соліст Одеського національного академічного театру опери та балету Ростислав Янчишен, який пішов на фронт добровольцем в лавах тероборони в перші дні вторгнення рф, загинув під час виконання бойового завдання на фронті. Ростиславу назавжди буде 31 рік, понад 10 років він віддав Одеській опері.