Харківські депутати відмовилися перейменувати драмтеатр ім. Пушкіна

13:10, 21.09.2022
Харківські депутати відмовилися перейменувати драмтеатр ім. Пушкіна

Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна. (Фото з відкритих джерел)

Прибрати слова "російський" та "Пушкіна" пропонували у назві "Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна".

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання KHARKIV Today.

 

Депутат розглядали два проєкти. За одним із них пропонувалося прибрати з назви слово "російський", за іншим - "російський" та "Пушкіна".

 

За вилучення з назви слова "російський" проголосували 55 депутатів. Назву без "Пушкіна" та "російського" підтримали 44 депутати. Для ухвалення рішення необхідний 61 голос. Тому жодна з пропозицій не була підтримана.

 

Про те, щоб прибрати з назви слово "російський", Харківську обласну військову адміністрацію попросили ще у березні самі співробітники театру.

 

"Коли наш красень Харків руйнується вщент російськими "Градами" лише тому, що зустрів окупанта не квітами і хлібом-сіллю, а потужним самовідданим опором, і тим самим довів, що Харків - це Україна; - ми, колектив Харківського театру імені Пушкіна вважаємо за необхідне змінити статут і назву нашого театру, вилучивши з них славо "російський".

 

Театр носитиме назву Харківський академічний драматичний театр імені О.С.Пушкіна", - було сказано в документі на ім'я голови ХОВА і голови Харківської облради.

 

Як повідомляла УМ, Харків рашисти вночі обстрілювали зі «Смерчів».