На Закарпатті музейники хочуть зберігати картини Медведчука після слідства

19:34, 14.09.2022
На Закарпатті музейники хочуть зберігати картини Медведчука після слідства

На дачі Медведчука виявлено цілу колекцію унікальних картин закарпатських художників

У Закарпатському обласному художньому музеї імені Бокшая мають надію що цінні картини класиків Закарпатської школи живопису Ерделі, Бокшая, Глюка після слідчих дій у справі кума путіна Медведчука потраплять до музею та прикрашатимуть його зали.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив директор музею Франциск Ерфан у коментарі журналістам.

 

«На запит правоохоронних органів група наукових працівників музею  – мистецтвознавців та художника-реставратора здійснили кілька виїздів на медведчуківську дачу «Ведмежа діброва», що знаходиться в Жденієві. Метою виїзду було обстеження колекції живопису. Наші фахівці оглянули колекцію, що нараховує кількасот живописних та графічних творів, та визнали її цільною. Там є дуже цінні твори, є і другорядні»,- відзначив Ерфан.

 

За його словами, наразі роботи правоохоронці вивезли в Київ, є рішення конфіскувати майно та тривають слідчі дії у справі, порушеній проти Медведчука.

 

 

«Там є дуже серйозні роботи, яким понад 50 років і які вимагають особливого професійного зберігання. Наприклад, "Танок" Йосипа Бокшая, робота 36 року, також є дуже цінні роботи Манайла, Глюка, Ерделі, переважно натюрморти та пейзажі. Але це роботи дуже високо рівня, деяких немає навіть у нашому музеї. Ми сподіваємося, що після закінчення слідчих дій та суду в справі ці живописні роботи повернуться на Закарпаття»,- сказав Ерфан.

 

Директор художнього музею наголосив, що твори колекції Медведчука мають велику музейну цінність та національну культурну вартість, оскільки є роботами знаних майстрів пензля, які у свою чергу є гордістю нашої духовної культури.

 

 

Як повідомляла УМ,  Личаківський районний суд Львова продовжив до 19 вересня строк тримання під вартою народного депутата Віктора Медведчука, підозрюваного у державній зраді.

 

 

12 квітня внаслідок спецоперації, проведеної Службою безпеки України, Медведчука затримали. Личаківський районний суд Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також Личаківський райсуд заарештував 154 об'єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини Оксани Марченко, серед них і колекція мистецтва з вілли на Закарпатті, а також золотий вагон-ресторан.