«Кіно заради Перемоги!»: в Україні відбулось більше 70 кінопоказів

18:39, 13.09.2022
«Кіно заради Перемоги!»: в Україні відбулось більше 70 кінопоказів

Фільми у межах проєкту «Кіно заради Перемоги» подивилися уже у десяти областях

У десяти областях України в межах проєкту «Кіно заради Перемоги!» відбулось більше 70 кінопоказів. Національний тур розрахований на військових, переселенців та громади, де немає можливості подивитись кіно на великому екрані.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба проєкту.

 

Тур проходить у двох форматах: кінопокази в локаціях, де зазвичай нема можливості дивитись кіно (військові частини, громади без кінотеатрів) – туди тимчасово привозять необхідне обладнання та приїздять кіномитці, а також дистанційні кінопокази у локаціях з наявним технічним забезпеченням.

 

Покази вже відбувались у Тернопільській, Житомирській, Київській, Чернівецькій, Черкаській, Івано-Франківській, Рівненській, Вінницькій, Закарпатській та Хмельницькій області. Національний тур розпочався у серпні та триватиме до середини жовтня.

 

Зокрема, військовим у Житомирській області показали сімейну пригодницьку стрічку Віктора Андрієнка «Іван Сила», що розповідає про найсильнішу людину світу – Івана Фірцака із Закарпаття. Також показали фільм «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» Михайла Кострова за казкою Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

 

У смт Згурівка Ада Роговцева та Віолетта Кіртока презентували документальну стрічку «Вітер зі Сходу» Катерини Степанкової для переселенців та представників місцевих громад.

 

У Київській області для Національної гвардії показали фільм-притчу «Толока», її презентував режисер Михайло Іллєнко.

 

 

Національний тур «Кіно заради Перемоги!» реалізується за ініціативи Офісу президента України, Держкіно, Асоціації «Дивись українське!», за підтримки ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії» та низки компаній.

 

Як повідомляла УМ, в Україні за ініціативи Державного агентства України з питань кіно стартує національний кінотур «Кіно заради Перемоги!». Фільми крутитимуть для військових та переселенців.