Стрічка «Клондайк» представить Україну на відборі премії «Оскар»

17:58, 04.09.2022
Стрічка «Клондайк» представить Україну на відборі премії «Оскар»

Епізод із фільму «Клондайк», що представлятиме Україну на відборі премії Оскар

На відбір премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук цьогоріч з України відправлять лише один повнометражний фільм. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили в Українському оскарівському комітеті.
 
У категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» від України буде брати участь стрічка "Клондайк". Її авторкою є Марина Ер Горбач.
 
У повнометражній картині показана історія родини, яка опинилась в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines в липні 2014 року на Донеччині.
 
Головними героями є Ірина і Анатолій, які чекають на первістка. Але у їхнє мирне життя війна вносить свої корективи, а разом і з нею – ситуація зі збитим літаком. Попри небезпеку, що наростає, та окупацію населеного пункту, жінка відмовляється евакуюватися. 
 
«Тепер Український Оскарівський Комітет перевірить фільм на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання з офіційним оголошенням кандидата»,– зазначили в комітеті.
 
Раніше на премію "Оскар" вже подавали тільки одну стрічку. Це був фільм Нарімана Алієва "Додому" у 2019 році.
 
Нагадаємо, у 2021 році Український оскарівський комітет висував на премію фільм "Українські дороги" Наталки Ворожбит.
 
Як повідомляла УМ, в Україні знімуть фільм « Мрії дітей міста Марії», ролі в якому виконуватимуть діти, які пережили жахіття окупації в Маріуполі.