Гурт «Тартак» остаточно припинив існування: Сашко Положинський відреагував

15:46, 21.01.2022
Гурт «Тартак» остаточно припинив існування: Сашко Положинський відреагував

Перша офіційна фотосесія Тартака: Андрій «Муха» Самойло, Андрій «Кіса» Благун, Василь «Васік» Зінкевич, Олександр «Сашко» Положинський. (facebook.com/sashko.polozhinsky)

Музиканти українського гурту «Тартак» офіційно оголосили про завершення роботи у нинішньому складі.

 

Гурт пропрацював в оновленому складі майже 2 роки. На цю подію відреагував колишній фронтмен «Тартака» Сашко Положинський, який побажав хлопцям успіху.

 

Як інформує Україна молода, про це гурт «Тартак» повідомив у соцмережах.

 

"Ми, музиканти «Тартака», офіційно завершуємо свою роботу у складі групи. Дякуємо усім, хто підтримував наші намагання втримати на ходу цю легендарну машину, але занадто багато перешкод ми зустріли на шляху", - йдеться у повідомленні.

 

Також музиканти зазначили, що за майже два роки існування "Тартака" в оновленому складі їм вдалося "створити між собою справжню колективну синергію і це дало натхнення рухатись далі".

 

Вони також анонсували вихід у світ нового проєкту, дебютна робота якого буде представлена незабаром.

 

 

Засновник гуртів «Тартак» та «Був’є» Олександр Положинський відреагував на завершення історії легендарного гурту спочатку коментарем під постом музикантів, де побажав їм успіхів, а згодом написав окремий пост з цього приводу.

 

«Гурт «Тартак» остаточно припинив своє існування. І хоч мене, як засновника, ніхто з музикантів не попередив, це не стало для мене несподіванкою - я цього давно очікував і навіть публічно висловлював свої припущення щодо цього», - написав Положинський.

 

І додав: «Насправді, мені прикро, що так все закінчилося, бо музиканти в Тартаку були класні і я дуже хотів, щоб вони досягли успіху в оновленому складі без мене. На жаль, в силу різних причин та обставин, цього не відбулося і 20 січня 2022 року стало офіційно датою припинення 25-річної історії гурту».

 

Колишній фронтмен зазначив, що відновлювати гурт в жодному з його варіантів поки не планує, однак творчу діяльність не припинятиме, а пісні "Тартака", як і раніше звучатимуть на його концертах. Також Положинський розглядає варіанти можливих одноразових виступів гурту на честь певних знакових подій.

 

«Пісні записую і як Олександр Положинський, і спільно з проектом Був‘є, тож сподіваюся найближчим часом вже щось оприлюднити. Якісь пісні ексклюзивно оприлюднюватиму лише на Патреоні - до часу офіційного релізу», - розповів колишній лідер «Тартака».

 

Також Положинський подякував фанатам та колегам: «Дякую всім, хто був з нами! 25 років, 10 альбомів, сотні й сотні концертів - без вас усього цього не було б! Дякую всім колегам по групі, дякую всім, хто співпрацював і допомагав, - ми всі круті!».

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Репкор-гурт "Тартак" був заснований у Луцьку 1996 року Олександром Положинським і Василем Зінкевичем-молодшим. Уже незабаром став переможцем "Червоної рути-1997".

 

За наступні роки гурт випустив 10 альбомів і близько 50 відеокліпів. У його складі виступали різні музиканти.

 

У лютому 2020 р. гурт залишив багаторічний фронтмен Олександр Положинський. Два остані роки "Тартак" виступав у складі: Сергій Строян, Антон Єгоров, Ярослав Вільчик, Денис Левченко.