Під Луцьком стартував ювілейний 15-й фестиваль Бандерштат, фото

19:40, 06.08.2021
Під Луцьком стартував ювілейний 15-й фестиваль Бандерштат, фото

Вже традиційно на гутірковій сцені Бандерштату відбулась зустріч з ветеранами УПА (Фото фестивалю Бандерштадт і Наталки Позняк-Хоменко)

Ювілейний п'ятнадцятий фестиваль українського духу Бандерштат, який триватиме три дні, розпочався у селі Рованці біля Луцька у п’ятницю.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують організатори на сторінці Бандерштату у соцмережах.

 

Зокрема, у п’ятницю запрацювали літературна і гутіркова сцени фестивалю.

 

"Вже традиційно на гутірковій сцені Бандерштату відбулась зустріч з ветеранами УПА", - повідомляють організатори фестивалю.

 

 

Однією з перших гостей літературної сцени стала Наталка Позняк-Хоменко – журналістка, співробітниця Українського інституту національної пам’яті, авторка книги «Волонтери: сила небайдужих».

 

 

"Навіть якщо ви приїхали на Бандерштат-2021 сам - ви ніколи не залишитеся самотнім. Таке враження, що тут зібралися всі свої. Багато кого бачила на Фестивалі нескореної Nації Холодний Яр 2021, багато кого - на Під Покровом Тризуба. А скоро ще Фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest» І ШеФест. Життя таке стрімке, а наш український світ настільки тісний, що радієш кожній можливості зустрітися знову. (...) Сьогодні всі дороги ведуть на Бандерштат - фестиваль українського духу", - поділилася враженнями від першого дня фестивалю Наталка Позняк у Фейсбуці.

 

 

У суботу й неділю на музичній сцені фестивалю виступлять відомі українські гурти: "Один в каное", "Dakh Daughters", ТНМК, "Жадан і собаки", "Широкий лан", Mad heads та інші.

 

Особливістю, зумовленою пандемією, став на цьогорічному Бандерштаті центр вакцинації, організований за підтримки Міністерства охорони здоров'я України.

 

 

Перші фестивальники уже мали змогу відвідати його й отримати щеплення. Також на території фестивалю цілодобово працюватиме медичний пункт.