У Данії школярі вивчатимуть фільм про війну на Донбасі «Віддалений гавкіт собак»

13:11, 29.01.2021
У Данії школярі вивчатимуть фільм про війну на Донбасі «Віддалений гавкіт собак»

Головний герой фільму «Віддалений гавкіт собак» - 9-річний Олежка.

Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта внесли до шкільної програми для учнів 6-9 класів у Данії.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформував асистент режисера стрічки про війну на Донбасі Азад Сафаров у Facebook.

 

На його думку, в даному випадку йдеться про «м’яку українізацію».

 

«В Данії школярів 6-9 класів будуть вчити розумінню конфліктів і воєн та прав дітей на базі фільму "Віддалений гавкіт собак". Того самого фільму про 9-річного хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали два роки разом з режисером Simon Lereng Wilmont і який підкорив світ», – написав Азад Сафаров.

 

І додає, що європейські діти під час перегляду цього фільму розумітимуть, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України.

 

Пан Сафаров додав ще відгуки данських школярів після перегляду фільму.

 

— Якби я був там, я пісявся би у штани щоночі, коли там стріляють. Бо я б не знав виживу, чи помру, – 6 клас.

 

— Просто в голові не вкладається наскільки близько діти до війни. Це ж війна прямо за вікном. Це ж порушення всіх прав дітей, – 7 клас.

 

Зазначимо, що документальна стрічка створена у колаборації Данії, Швеції та Фінляндії і розповідає про життя на Сході України під час війни на Донбасі.

 

Головним героєм фільму є 9-річний хлопчик Олег, який живе на Донеччині на території бойових дій.

 

Зйомки фільму відбувалися у селі Гнутове Донецької області з 2015-го до 2017 року.

 

Віддалений гавкіт собак внесли до короткого списку (15 кандидатів) номінантів на премію Оскар 2019 року у категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм».

 

Як повідомляла "УМ", номінований на премію «Оскар»-2021 український фільм «Атлантида» режисера Валентина Васяновича вийшов на великі екрани у США.