Боярські змови: Клімкін побачив приховану гру еліт проти Путіна

09:55, 24.01.2021
Боярські змови: Клімкін побачив приховану гру еліт проти Путіна

Палац Путіна поблизу Геленджика не могли зняти з дрона без сприяння російських еліт.

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що частина місцевих російських еліт почала приховану гру проти президента Росії Володимира Путіна.

 

Адже масштабним протестам в Росії передував не лише арешт Олексія Навального, але й скандальний фільм-розслідування опозиціонера «Палац для Путіна», який викликав неабияке обурення росіян.

 

На думку ексміністра, фільм побачили в Росії саме завдяки сприянню окремих російських еліт. Тобто, вочевидь, йдеться про так звані боярські змови.

 

Як інформує Україна молода, про це Павло Клімкін заявив у ефірі телеканалу "Україна 24".

 

«У цьому фільмі мене здивувало, як це все знімалося. Схоже, що це зйомка з дрона. А якщо це так, то хто їх зливає? Ну, не можна ж уявити, що в Росії навколо резиденції Путіна так просто дрони літають. Так що, я думаю, частина російських еліт починають грати в іншу гру», - робить висновок пан Клімкін.

 

І нагадує: «В історії Росії боярські змови багато значили. Тому Путіну потрібно дивитися і всередині. Тобто тиск на нього зростає не тільки ззовні, але і зсередини».

 

За словами колишнього дипломата, фільм Навального про розкішний палац господаря Кремля подивилося вже 67 млн ​​осіб.

 

«Це те, що працює вже дійсно в світовому масштабі, це те, що реально делегітимізує режим і Путіна особисто», – впевнений Павло Клімкін.

 

Водночас, ексглава СБУ Ігор Смешко вважає, що протести у Росії прихильників опозиціонера Олексія Навального показали, що росіяни починають втомлюватися під владою Путіна.

 

"Не тільки в Росії, а у світі йде системна політично-економічна криза. Росія за роки правління Путіна об'єктивно починає втомлюватись. У цьому світі нічого не буває постійного. Все рухається і змінюється. Правління Путіна не змогло вирішити соціально-економічні проблеми. Найбагатша країна за корисними копалинами, за потенційними можливостями, але люди все одно бачать, що політика олігархічного капіталу, контрольованого спецслужбами, призвела до масового пограбування російського народу", - зазначив ексглава СБУ.

 

За словами Смешка, в Росії є "300 років авторитарної диктаторської державності, але навіть у цих умовах боротьби холодильника і телевізора рано чи пізно перемога буде за холодильником".

 

"Навальний на сьогодні – це єдина більш-менш альтернатива в повній інформаційній пропагандистській блокаді, яка дійшла до середнього класу. Рушійною силою демократичних змін завжди є середній клас, який відносно незалежний. Кінець обов'язково буде. Ця авторитарна система без реформ не зможе існувати вічно. Ми вже в цій системі бачимо прогалини, які дають збій", - заявив пан Смешко.

 

Зауважимо, що після повернення з Німеччини і арешту опозиціонера Олексія Навального в Росії, його «Фонд боротьби з корупцією» опублікував в мережі чергове розслідування лідера про розкішний палац Путіна поблизу курорту Геленджик на Чорному морі.