«Євробачення» - 2021 відбудеться попри пандемію

15:10, 11.01.2021
«Євробачення» - 2021 відбудеться попри пандемію

«Євробачення» у 2021 році відбудеться попри пандемію, конкурс відбудеться у травні в Роттердамі

Міжнародне вокальне змагання «Євробачення» відбудеться у 2021 році попри пандемію коронавірусу.

 

Про долю музичного конкурсу розповів його коментатор, актор і комік Грем Нортон, передає BBC News.

 

Нортон також висловив сумнів у тому, що вокальне змагання «пройде на стадіоні з 20 тисячами глядачів».

 

Особливостями проведення конкурсу поділився актор і коментатор конкурсу Грем Нортон, а згодом його слова підтвердили організатори. За словами чоловіка, зміни у Євробаченні можуть стосуватися лише самих артистів, які не зможуть приїхати з-за кордону через введені карантинні обмеження. Для цього будуть проведені попередні записи виступів зірок у їхніх рідних країнах.

 

"Ми можемо підтвердити, що Євробачення обов'язково відбудеться в цьому році.. Заздалегідь записані виступи можуть використовуватися, якщо артисти не зможуть приїхати в Роттердам або відправляться на самоізоляцію по прибуттю в Нідерланди. Запис буде відбуватися в реальному часі (як це було б на конкурсі) без внесення яких-небудь змін в вокал або будь-яку частину самого виступу після запису", – поділився Нортон.

 

Нагадаємо, європейська мовна спілка 18 березня заявила про скасування проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» через загрозу поширення коронавірусу. а замість цього провели альтернативне шоу з назвою Europe Shine A Light. Зал Євробачення Ahoy Arena в Роттердамі у той час переобладнали під госпіталь.

 

Конкурс традиційно відбудеться у травні 2021 року у Роттердамі, Нідерланди: перший півфінал пройде 18 травня, другий півфінал – 20 травня, а фінал – 22 травня. Порядок виступів учасників у півфіналах залишиться той самий, що повинен був бути минулоріч, проте виконавці повинні будуть презентувати вже нові пісні, а не ті, з якими їх обрали на Національних відборах. 

 

Україну у 2021 році представлятиме солістка групи Go_A Катерина Павленко, яка пройшла нацвідбір на Євробачення-2020.у,

 

Як повідомляла УМ, раніше організатори розповіли про чотири варіанти проведення конкурсу