Лікарка зі Львова Христина Гоянюк написала радіодиктант національної єдності без помилок

21:02, 16.12.2020
Лікарка зі Львова Христина Гоянюк написала радіодиктант національної єдності без помилок

Абсолюна переможниця радіодиктанту, 74-річна лікарка-бактеріолог зі Львова Христина Гоянюк.

Загалом 17 переможців Радіодиктанту національної єдності визначив Перший канал Українського радіо у середу.

 

Організатори отримали близько 16 тисяч листів: з них близько 14 тисяч — електронною поштою, ще 2 тисячі робіт надійшли у паперовому вигляді.

 

Цікаво, що жодної помилки не зробила лише 74-річна лікарка-бактеріолог зі Львова Христина Гоянюк, яка писала радіодиктант вже удвадцяте!

 

Як повідомляє Україна молода, про це в ефірі "UA: Українськерадіо" сказавчленправлінняНСТУДмитроХоркін.

 

"Ми готові оголосити переможців – їх 17. Без жодної помилки у нас є один лист – від нашої радіослухачки Гоянюк", – сказав пан Хоркін.

 

У довідці 74-річна переможниця зі Львова Христина Гоянюк повідомила про себе, що писала радіодиктант удвадцяте, а за освітою вона – лікарка-бактеріолог:

 

«Цього року радіодиктант пишу 20 раз. І це для мене свято! В цей день я вимикаю усі телефони, налаштовую диктофон для запису радіодиктанту і чекаю на цю урочисту мить. Потім перевіряю написаний текст та уважно слухаю інтонацію диктора. Багато разів мені щастило і я писала диктант без помилок. Любов до української мови мені прищепив мій батько, який викладав українську мову та літературу».

 

"З однією помилкою написала радіослухачка Анна. З двома помилками – 15 листів. Це теж переможці", – сказав Хоркін і назвав їхні імена.

 

Ведучий Роман Коляда додав, що переможці отримають книжки "Антологія української поезії" та збірки поезій Ліни Костенко, які надав автор тексту диктанту – поет і видавець Іван Малкович.

 

Також будуть призи від Спільноти відповідального вчительства – це книжка Світлани Тараторіної "Оця Марія звірів малювала" про видатну українську художницю Марію Примаченко.

 

Окрему нагороду отримають учасники, які писали диктант шрифтом Брайля. Їхні роботи на волонтерських засадах перевірила Марина Потеляхіна, яка працює у Київській центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих ім. М. Островського. Подарунком для учасників з вадами зору стануть аудіокнижки, які записало UA: Радіо Культура.

 

Також переможці зможуть відвідати головний офісний студійний комплекс Українського радіо на Хрещатику, 26.

 

Читала радіодиктант актриса Римма Зюбіна, яку обрали за за спокійний тембр голосу та інтонацію.

 

Як повідомляла «УМ», 9 листопада в День  писемності та мови тисячі слухачів Українського радіо разом написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

 

Раніше про особливості ювілейного ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2020 розповів у інтерв’ю «Україні молодій» генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.