«Червоний. Без лінії фронту»: саундтрек записали Тоня Матвієнко і гурт «Гайдамаки», відео

09:21, 13.09.2020
«Червоний. Без лінії фронту»: саундтрек записали Тоня Матвієнко і гурт «Гайдамаки», відео

Історична драма «Червоний. Без лінії фронту» має з’явитися в кінопрокаті в жовтні 2020 року.

Співачка Тоня Матвієнко і гурт «Гайдамаки» записали саундтрек історичної драми «Червоний. Без лінії фронту».

 

У презентованому кліпі, в який увійшли кадри з майбутньої кінострічки, виконавці співають пісню «Марш «Україна» (Чорними хмарами).

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє проєкт «Нове українське кіно».

 

Слова до пісні “Марш “Україна” (Чорними хмарами), яка стала саундтреком картини, належать українському поетові та прозаїку Івану Багряному, музика – композитору, бандуристу Григорію Китастому.

 

Оригінальне аранжування пісні виконав Олександр Ярмола та гурт “Гайдамаки”. Режисер-постановник кліпу – Анастасія Єрмоленко.

 

Фільм має з’явитися в кінопрокаті в жовтні 2020 року і покаже 30-ті роки ХХ століття. Це часи, коли Західна Україна знаходиться під владою Польської республіки.

 

Данило Червоний — звичайний студент. Разом із друзями, українськими студентами, він захоплений ідеєю створення Української незалежної держави. Потрапивши під вплив радикалів, четверо друзів вступають у збройне протистояння з польською владою. Однак, коли польська таємна поліція виходить на їхній слід, хлопці опиняються перед вибором, який назавжди змінює звичайне життя й розводить їх по різні сторони барикад.

 

Ролі у фільмі виконали: Микола Береза (Данило Червоний), Максим Панченко (Дорош), Олег Стефан (Ворон), Орест Пастух (Зенон), Андрій Мельник (Мирон), Володимир Губанов (Калюжний), Дар’я Плахтій (Уляна), Яна Корольова (Дарина).

 

Як повідомив продюсер стрічки Володимир Філіпов, команда “Червоного” планує розширити проект і показати всі етапи та складові українського руху опору ХХ століття. Наступний фільм серії – “Червоний. Вогняне коло”. Це проект, що стане продовженням історії та розкриє детальніше долю героя-переможця, українського повстанця Данила Червоного.

 

Як повідомляла «УМ», фільм “Червоний. Без лінії фронту” режисерів Зази Буадзе і Тараса Ткаченко – це приквел фільму “Червоний” 2017 року, який розповідає історію становлення Данила Червоного та перенесе глядача в Кременець 1930-х років.

 

Стрічка є масштабною екранізацією однойменного кіно-роману Андрія Кокотюхи, який є автором сценарію. Композитор – Патрік Каннелл. Виробник фільму – кінокомпанія ІнсайтМедіа.

 

 

Нагадаємо, саундтрек до фільму “Червоний” також написав гурт “Гайдамаки” за участі Тоні Матвієнко. Тоді вони виконали пісню “Ой, у лузі червона калина…”.