Тиждень дитячого кіно Чілдрен Кінофест відбудеться онлайн

18:18, 06.05.2020
Тиждень дитячого кіно Чілдрен Кінофест відбудеться онлайн

VІІ Чілдрен Кінофест відбудеться онлайн з 29 травня по 7 червня 2020 року

Сьомий фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест цього року відбудеться онлайн — з 29 травня по 7 червня на офіційному сайті фестивалю.

 

Покази конкурсної програми триватимуть протягом семи днів, переглянути їх можна буде безкоштовно у будь-який зручний час.

 

Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражних фільмів з позаконкурсної програми будуть доступні для перегляду за розкладом — протягом одного дня.

 

«Карантинні обмеження не дають змоги провести фестиваль так, як ми звикли — у понад 20 містах України, з повними залами на тисячі та сотні маленьких глядачів. Але це не тільки виклики, а й неймовірні можливості - Чілдрен Кінофест цього року може завітати у кожен український дім», — коментують перенесення фестивалю в онлайн-формат організатори.

 

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно — Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм'єр.

 

Програму фестивалю буде оголошено в середині травня. Переможця цьогорічного Чілдрен Кінофесту, як і завжди, обере аудиторія — після перегляду стрічок конкурсної програми глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

 

У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів, де переможців визначить журі: продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу Перші ластівки, актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж.

 

Глядачам показу дитячих короткометражних фільмів також запропонують проголосувати онлайн та обрати переможця в номінації Приз глядацьких симпатій — автори найкращого фільму у цій категорії отримають 10 тис. гривень.

 

VІІ Чілдрен Кінофест відбудеться онлайн з 29 травня по 7 червня 2020 року на офіційному сайті фестивалю.

 

Усі покази — безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті.

 

Як повідомляла УМ, фронтмен "Бумбоксу" Андрій Хливнюк став послом Чілдрен Кінофест 2020