Євробачення: гурт Go_A представить Україну в Нідерландах

09:01, 23.02.2020
Євробачення: гурт Go_A представить Україну в Нідерландах

Нова вокалістка гурту Go_A Катерина Павленко (в центрі).

Електрофольк-гурт GO_A став переможцем за результатами фіналу національного відбору на «Євробачення-2020» і представить Україну на міжнародній музичній першості у Роттердамі у травні.

 

Фінал нацвідбору відбувся в ніч на неділю.

 

Гурт Go_A вразив своєю піснею «Соловей» не лише членів журі - Андрія Данилка, Тіну Кароль та Віталія Дроздова але й глядачів своєю неординарністю та самобутністю й став справжньою «темною конячкою» і водночас відкриттям національного відбору.

 

У першому півфіналі гурт залишився у тіні бандуристки KRUTЬ і співачки JERRY HEIL, отримавши від журі 6 і від глядачів 7 балів.

 

До фіналу GO_A внесли невеликі зміни у номер: допрацювали постановку та обрали інші костюми. Після закінчення виступу глядачі привітали гут найбурхливішими оваціями за фінал.

 

У результаті вперше за всю новітню історію українського нацвідбору і журі, і глядачі були одностайні в своїх оцінках - поставили по шість балів. Таким чином, набравши 12 балів, GO_A став переможцем нацвідбору на Євробачення 2020.

 

 

Загалом у фіналі змагалися шестеро учасників: KRUTЬ, Jerry Heil, Go_A, David Axelrod, KHAYAT, TVORCHI.

 

Із учасників фіналу Нацвідбору першою виступала KRUTЬ, яка була лідером у першому півфіналі. Тіна Кароль відзначила цілісність образу виконавиці, а Андрій Данилко вважає її пісню «найбільш атмосферною в фінальному концерті».

 

Go_A виступили другими із піснею «Соловей», після чого Андрій Данилко одразу проголосив музикантів найкращими та своїми фаворитами. Віталій Дроздов відзначив магію на сцені, а Тіна Кароль – розквіт Катерини як вокалістки.

 

Електрофольк-гурт GO_A об'єднав у своїй творчості автентичний український вокал із сучасними танцювальними бітами, африканськими барабанами і електрогітарами.

 

GO_A читається як «Гоу Ей», тож назву не варто плутати з індійським штатом Гоа. Учасники гурту вкладають у цю назву ідею повернення до витоків. Вона складається із двох частин - слова go, яке в перекладі з англійської означає «йти», і А - літери латинського алфавіту Альфа, що означає початок всього.

 

Гурт, заснований у 2012 році, протягом багатьох років робить український фольк мейнстрімом. Він затято займався цим ще тоді, коли це не було модним. Заснував гурт Тарас Шевченко, його студія звукозапису називається відповідно - Kobzar Records.

 

Цікаво, що за вісім років існування гурту його склад змінювався 14 (!) разів. Зараз до складу входять мультиінструменталіст Тарас Шевченко, вокалістка Катерина Павленко (яка працює керівником хору ветеранів), сопілкар Ігор Діденчук і гітарист Іван Григоряк.

 

Нагадаємо, 65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2020 відбудеться в місті Роттердам, Нідерланди у травні. Перший і другий півфінали відбудуться 12 і 14 травня, в той час як гранд-фінал, в ході якого визначиться переможець, пройде 16 травня.