Українська «гібридна» ППО збила «Шахед» за 9 км - Олександр Камишін

17:47, 17.01.2024
Українська «гібридна» ППО збила «Шахед» за 9 км - Олександр Камишін

Міністр з питань стратегічної промисловості Олександр Камишін (facebook.com/Minstrategprom)

Україна вперше успішно застосувала «гібридну» систему протиповітряної оборони і  знищила ворожий «Шахед» на відстані 9 кілометрів в ніч на середу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр з питань стратегічної промисловості Олександр Камишін під час брифінгу в Давосі.

 

За його словами, повна розробка власної системи протиповітряної оборони триватиме не один рік, але в України не має стільки часу, тому наші фахівці вирішили зробити саморобну «гібридну» ППО.

 

«Ми вирішили зробити саморобну ППО. Взяли радянські компоненти і застосували західні ракети, або брали західні установки і застосовували до них радянські ракети.

 

Я радий повідомити, що одна з таких систем була вперше сьогодні вночі успішно використана. Ми за дев'ять кілометрів сьогодні збили Шахед, і це перше успішне використання такої системи», - сказав міністр журналістам на форумі.

 

І додав: «У нас приблизно 5 таких проєктів у цьому портфелі. Я дуже радий, що ми розгорнули її на полі бою, захищаючи наше небо та наших людей».

 

При цьому, пан Камишін не назвав систему, про яку йдеться. Експерти припускають, що йдеться про проєкт FrankenSAM.

 

Як повідомляла "УМ", Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі у 2013—2016 роках американський генерал Філіп Брідлав розкритикував обсяги і характер західної військової допомоги Україні