У Міненерго прокоментували чутки про графіки відключень світла

14:20, 16.10.2023
У Міненерго прокоментували чутки про графіки відключень світла

У жодній з областей країни обмеження на електроенергію не передбачається

В Україні наразі достатня кількість електроенергії для вирішення потреб громадян. Єлектростанції в країні працюють стабільно та надають необхідну кількість електроенергії.

 

Інформація, яка розповсюджується у соцмережах щодо можливих графіків відключення світла, є неправдивою.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

 

«В останні дні напередодні опалювального сезону в соціальних мережах масово шириться інформація про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії», - зазначили у відомстві.

 

При цьому в міністерстві спростували такі повідомлення, та наголосили, що обмежень електропостачання "поки що не передбачається в жодній з областей країни".

 

«Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, наразі повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів», - йдеться в заяві.

 

Як пояснили в Міненерго, такі відключення можливі "виключно у разі масованих ворожих обстрілів" та, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання.

 

Іншим чинником, у якому можливі відключення світла, є технологічні порушення у разі негоди.

 

"Енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону", - розповіли у Міненерго.

 

Минулої осені та зими російські війська вдавалися до масштабних обстрілів по енергосистемі України. Це змусило "Укренерго" запроваджувати екстрені та планові відключення електроенергії у країні.

 

Нагадаємо, що перші відключення, наприклад, відбувались при виникненні необхідності збалансувати енергосистему на більшу потужність.

 

Нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що у разі ударів російських окупантів по енергооб'єктах цього осінньо-зимового періоду в країні можливі відключення світла. 

 

Однак такі блекаути не будуть тривалими 

 

Як повідомляла УМ, Київ 16 жовтня розпочинає підключення до тепла житлових будинків – заявив мер Києва Віталій Кличко.