Резніков радіє народженню реактивної коаліції

14:12, 20.05.2023
Резніков радіє народженню реактивної коаліції

Резніков подякував своїм колегам-міністрам оборони США, Британії, Данії, Бельгії та Нідерландів за їхнє рішення навчати українських пілотів

Міністр оборони України Олексій Резніков у суботу, 20 травня, з радістю заявив про створення коаліції з передачі Україні західних літаків.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав на своїй сторінці у Твіттері.

 

«Здається, Санта-Клаус існує. Сьогодні народилася нова коаліція винищувачів», — написав міністр оборони.

 

Він нагадав про своє передноворічне відео, в якому писав звернення Санті з проханням надати Україні більше зброї, зокрема літаки.

 

Після оголошеного вчора рішення навчати українських пілотів Резніков подякував своїм колегам-міністрам оборони США, Британії, Данії, Бельгії та Нідерландів. Він додав, що українські пілоти з нетерпінням чекають початку навчання на винищувачах F-16.

 

«Тепер вони зможуть підтримати своїх братів і сестер по зброї на суші та на морі, щоб виграти цю війну. F-16 були створені, щоб перемогти поганих хлопців. Їхній час настав», — написав він.

 

На тлі саміту G7 у Японії у західних ЗМІ з’явились повідомлення про плани США та союзників надати Україні винищувачі F-16, які вже тривалий час просить Київ.

 

Президент США Джо Байден сказав союзникам по G7, що підтримує спільні тренування українських військових на літаках F-16.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 травня оголосив, що його країна, США, Нідерланди, Бельгія і Данія братимуть участь у навчанні українських пілотів на західних винищувачах. 

 

Як повідомляла УМ, у Білому домі також підтвердили участь у «коаліції винищувачів» і повідомили, що найближчими місяцями союзники визначаться, хто і скільки літаків поставить Україні.