Шмигаль анонсував відбудову житла на Київщині завдяки UNITED24

19:15, 12.01.2023
Шмигаль анонсував відбудову житла на Київщині завдяки UNITED24

За місяць російської окупації Бородянка перетворилася на руїни (Фото з відкритих джерел)

Уряд спрямував перші 465 млн грн, аби розпочати відбудову знищеного росіянами житла. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав перші міста, де будуть відновлювати нерухомість. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Телеграмі. 

 

Житлові будинки в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузова та Мила Київської області відбудуть у рамках платформи UNITED24. 

 

Прем'єр зауважив, що на платформі UNITED24 була зібрана більша частина суми, необхідна для відновлення. Шмигаль написав, що цього тижня Уряд спрямував перші 465 млн грн, аби розпочати відбудову вже зараз.

 

«Відновимо та відбудуємо все, що ворог пошкодив і зруйнував. Уже зараз розуміємо, де взяти 110 млрд грн на відбудову в цьому році. 2023-й стане роком нашої перемоги та роком початку нашого великого відновлення», – додав він.

 

Нагадаємо, платформа United 24 розпочала роботу 5 травня. За перший тиждень на рахунки Національного банку України, закріплені за профільними міністерствами, надійшло 25 804 580 доларів.

 

Протягом перших сімох днів кошти накопичувалися на рахунках НБУ. 

 

Відомо, що міністерства розподілятимуть їх на найважливіші потреби України. Перший звіт міністерств опублікований 19 травня на сайті платформи u24 gov.ua.

 

Крім того, футболіст Андрій Шевченко став першим амбасадором United 24. 
 


Як повідомляла УМ, держава виплатить громадянам компенсації, у яких внаслідок російської агресіі,  житло виявилося знищене або пошкоджене. При чому оплату отримають щонайбільше за 150м2. Вартість 1 м2 площі рахуватимуть за методикою, яку розробить Кабінет Міністрів.