Україна-Італія: нове енергетичне партнерство сприятиме втіленню нових технологічних проєктів

09:52, 12.01.2023
Україна-Італія:  нове енергетичне партнерство сприятиме втіленню нових технологічних проєктів

Під час онлайн-зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з італійським колегою. (Фото:сайт Міністерства енергетики України)

Започаткувати нове двостороннє енергетичне партнерство, яке сприятиме втіленню сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій та проєктів у ході післявоєнного відновлення України планують Україна та Італія.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України за підсумками  онлайн-зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та міністра довкілля та енергетичної безпеки Італії Пічетто Фратіна.

 

"Особливо дякую за останнє рішення Уряду Італії щодо виділення 10 млн євро для допомоги Україні. Це значний внесок у підтримку нашої країни у ці складні часи, коли росія не припиняє свої варварські дії і більше 3-х місяців обстрілює цивільну енергетичну інфраструктуру України", - наголосив він.

 

Галущенко подякував італійській стороні за допомогу, яка надається Україні для проведення відновлювальних і ремонтних робіт.

 

Своєю чергою Фратін висловив цілковиту підтримку та солідарність народу України у боротьбі з російською агресією, запевнивши, що Італія й надалі підтримуватиме Україну, зокрема у питаннях відновлення та повоєнної відбудови.

 

Зокрема, італійська сторона висловила готовність до співпраці у проєктах з декарбонізації, сталого розвитку та енергоефективності.

 

Міністри також під час зустрічі обговорили ініціативу щодо підписання меморандуму про співпрацю для посилення взаємодії обох міністерств у досягненні цілей кліматичної нейтральності та реалізації проєктів сталого розвитку.

 

Як інформує УМ, російські енергетики сприяли армії рф планувати обстріли енергосистеми України.