На Луганщині росіяни демонтують обладнання підприємства «Азот» у Сєверодонецьку

14:03, 17.12.2022
На Луганщині росіяни демонтують обладнання підприємства «Азот» у Сєверодонецьку

Обладнання хімпідприємства окупанти вивозять до росії

Рашисти в Луганській області грабують  підприємство «Азот, що у Сєверодонецьку: ворог демонтує обладнання та вивозить його до рф. Влітку окупаційна влада Сєвєродонецька повідомляла про відновлення роботи заводу та про працевлаштування 300 людей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба Луганської ОВА в телеграм.

 

Зазначається, що окупаційні війська РФ на Луганщині демонтують обладнання хімічного підприємства «Азот» у Сєверодонецьку. Далі загарбники вивозять награбоване до Росії.

 

«Влітку виходило багато пропагандистських сюжетів стосовно скорішого запуску практично зруйнованого хімічного гіганта, нібито набирали штат. Маємо реальність – вантажівки вивозять уціліле технологічне обладнання у бік Росії. Зокрема, до Розсоші, де є аналогічне підприємство. Не пралка – цього разу похизуватися росіянам є чим», – повідомили в ОВА.

 

Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» – був третім за розміром в Україні виробником аміаку і одним з найбільших в Європі підприємств хімічної промисловості з виробництва азотних добрив, метанолу, оцтової кислоти, вінілацетату і його похідних, ацетилену, формаліну, каталізаторів, товарів побутової хімії й іншої хімічної продукції.

 

Нагадаємо, раніше міжнародна група компаній Group DF заявила, що втратила контроль над підприємством «Сєвєродонецьке обєднання «Азот». У компанії заявили, що постраждала практично вся інфраструктура підприємства. Також компанія наголошує, що окупанти усвідомлено наражають на небезпеку людей, змушуючи їх виходити на підприємство.

 

Як відомо, 25 червня окупанти повністю захопили Сєвєродонецьк. До цього на території заводу «Азот» тривали бої.

 

Як повідомляла УМ, до Криму із Запорізької області російські зайди потягами вивозять зерно. Новий урожай вони також крадуть, у тому числі за допомогою кораблів.