Франція та Італія узгодили передачу Україні ППО Mamba

18:53, 14.12.2022
Франція та Італія узгодили передачу Україні ППО Mamba

Mambа — єдина європейська система, призначена для протидії балістичним ракетам, здатна вражати одночасно десять із них. (Фото з відкритих джерел)

Франція, яка допомагає українцям у боротьбі з російськими агресорами, спільно з Італією ухвалили заявку на постачання Україні системи ППО Mamba (SAMP/T), призначеної для протиповітряного прикриття важливих стаціонарних об'єктів від масованого обстрілу.

 

Як інформує Україна молода, про це пише французька газета Challenges.

 

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен зазначив, що Париж і Рим нададуть Києву запрошені засоби протиповітряної оборони на дуже наполегливе прохання президента Володимира Зеленського.

 

Італійці підтвердили французькій стороні, що готові виконати прохання глави української держави.

 

 

Причому Франція від початку позитивно відреагувала на можливість поставок даних систем, але питання обговорювалося з італійською стороною.

 

«Здається, що ця остання перешкода була подолана»,- зазначає видання.

 

Передбачається, що Італія передасть радари, а Франція – пускові установки.

 

 

Системою ППО Mamba класу земля-повітря середньої дальності управляють близько 100 осіб персоналу. Система підключена та інтегрована через тактичну лінію передачі даних із системою оборони Румунії та НАТО.

 

Mamba, як єдина європейська система, призначена для протидії балістичним ракетам, може відслідковувати 100 траєкторій та вражати 10 з них одночасно.

 

У системі використовується ракета Aster 30, здатна вражати літаки на відстані до 120 км і балістичні ракети на відстані 30 км на висоті до 25 км.

 

Як повідомляла УМ, раніше Франція передала на потреби Збройних Сил України дві батареї ЗРК Crotale та дві РСЗВ LRU.