Boeing пропонує уряду США постачати ЗСУ боєприпаси радіусом дії у 160 км

18:04, 28.11.2022
Boeing пропонує уряду США постачати ЗСУ боєприпаси радіусом дії у 160 км

Снаряди більшого радіуса дії дозволять Україні завдавати ударів по росії далеко в тилу

Пентагон розглядає пропозицію компанії Boeing постачати Україні дешеві високоточні бомби, радіусом дії у 160 км. Це дозволить Україні завдавати ударів далеко за російськими лініями оборони, поки Захід намагається задовольнити попит на більшу кількість зброї. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

 

Військові запаси США та союзників скорочуються, і Україна стикається зі зростаючою потребою у більш досконалій зброї, пише агенція. Пропонована Boeing система Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) - це один із низки планів із виробництва нових боєприпасів для України та східноєвропейських союзників Америки. За пропозицією, GLSDB можуть почати поставляти вже навесні 2023 року.

 

Минулого тижня видання The New York Times із посиланням на американські та українські джерела повідомляло, що третина із приблизно 350 гаубиць, що передали Україні країни Заходу, перебувають у небоєздатному стані через активне використання чи отримані у бою пошкодження.

 

Як повідомляла УМ, для відновлення пошкодженого озброєння Міноборони США розгорнуло у Польщі ремонтну майстерню. 

 

Однак Україна хотіла б організувати пункти технічного обслуговування артилерії ближче до лінії фронту, щоб швидше повертати гармати у стрій.

 

Союзники України у НАТО занепокоєні тим, що військова допомога Україні спорожнює їхні власні склади зброї, залишаючи їх без достатніх засобів для власної оборони у випадку необхідності.