У Литві ремонтують пошкоджені на фронті гаубиці ЗСУ

15:09, 16.09.2022
У Литві ремонтують пошкоджені на фронті гаубиці ЗСУ

Гаубиці уже поїхали на ремонт до Литви. (Фото Міноборони України)

Пошкоджені на фронті гаубиці ЗСУ направляються до Литви для ремонту. Тим часом країна направила нашим воїнам бронетранспортери М113.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони Литви у Твітері.

 

Військова підтримка Литвою України продовжується. Гаубиці з бойовими ушкодженнями прямують до Литви, де ми організуємо їх ремонт. Водночас, наші бронетранспортери М113 продовжують свій шлях на поле бою в Україні. Разом до перемоги", - пише пресслужба Міноборони Литви.

 

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Литва також планує відремонтувати самохідні артилерійські установки "Panzerhaubitze 2000", які Німеччина передала Україні.

 

Як повідомляла УМ, п’ять східних країн Євросоюзу, які розташовані в басейні Балтійського моря та мають кордони з росією, погрожують прийняти "національні заходи" щодо заборони на видачу віз росіянам.

 

Зокрема, Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва обіцяють скоротити кількість російських громадян, які в’їжджають у їхні країни і Шенгенську зону, якщо Євросоюз не домовиться про колективний підхід на засіданні глав МЗС у Празі 31 серпня.