Столтенберг закликав союзників надати ЗСУ зимове обмундирування

15:19, 11.09.2022
Столтенберг закликав союзників надати ЗСУ зимове обмундирування

Оскільки чисельність української армії збільшилася, генсек НАТО Єнс Столтенберг закликає союзників забезпечити вояків усім необхідним на зиму (Фото з відкритих джерел)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників забезпечити украінських захисників зимовим одягом, наметами та генераторами, щоб вони  і надалі могли продовжувати боротися з російським вторгненням у холодну пору року.

 

Середні зимові температури на більшій частині території країни нижчі за нуль, і нерідкі випадки, коли температура опускається до мінус 15 градусів за Цельсієм.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба НАТО.

 

«Зима наближається, вона буде важкою, і тому нам потрібно продовжувати постачання зброї та боєприпасів, а також зимового одягу, наметів, генераторів та всього спеціального обладнання, яке потрібне для зими»,— сказав Столтенберг журналістам після зустрічі з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Брюсселі.

 

«Почасти тому, що чисельність української армії так сильно збільшилася, їм потрібно більше такого зимового спорядження, і НАТО особливо зосереджено на тому, як ми можемо надати десятки тисяч, наприклад, зимової форми»,- додав Столтенберг.

 

Столтенберг закликав союзників НАТО наростити оборонне виробництво, а також поповнити власні запаси, щоб вони могли постачати Києву більше зброї.

 

«Ми зараз у тісному контакті з оборонною промисловістю, з капіталами... для того, щоб ми зараз нарощували виробництво, щоб поповнювати запаси»,- сказав він.

 

«Це також стосується забезпечення того, щоб у нас була зброя, боєприпаси, можливості для нашого власного стримування та оборони»,- наголосив він.

 

У п'ятницю українські війська, швидко просунулися вглиб та підійшли до головної залізниці, що постачає російські війська на сході країни. Це було перше блискавичне просування, відтоді як Росія відмовилася від свого невдалого наступу на Київ у березні.


Як повідомляла УМ, Єнс Столтенберг закликав захід непохитно підтримувати Україну.