Армія дронів ЗСУ отримала перші 20 безпілотників Warmate

13:05, 07.09.2022
Армія дронів ЗСУ отримала перші 20 безпілотників Warmate

Безпілотниками Warmate вже на озброєні ЗСУ.

 

Першими 20 безпілотниками Warmate поповнилася українська "Армія дронів", які придбали на пожертви через Monobank, ще 20 дронів ЗСУ отримають цього місяця.

 

Як інформує УМ, про це 7 вересня повідомив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram.

 

«Менш ніж за тиждень ви надіслали на банку mono 64 млн грн, які передали на "Армію дронів". За ці кошти закупили 40 безпілотників Warmate. Половину з них ми вже передали на фронт. Ще 20 дронів поїдуть на передову цього місяця», - поінформував міністр.

 

Федоров розповів, що дрони Warmate виявляють і уражають легко броньовану техніку, засоби ППО, радіоелектронної боротьби і радіоелектронної розвідки. Повна підготовка системи до виконання завдань в польових умовах триває не більш 10-ти хвилин.

 

Зокрема, такі безпілотники використовує армія Польщі та інші країни-члени НАТО. На дронах українці залишили послання росіянам: "За Маріуполь і за Бучу", "Білет на концерт Кобзона" та ін.

 

Нагадаємо, що Україна в рамках проєкту "Армія дронів" отримала вже близько 100 великих безпілотників для далеких відстаней, найближчими місяцями очікується ще стільки ж.

 

Як повідомляла УМ, в Україні стартувало навчання перших 150 операторів.