Німеччина надасть Україні системи IRIS-T восени - Шмигаль

15:11, 04.09.2022
Німеччина надасть Україні системи IRIS-T восени - Шмигаль

Україна отримає від Німеччини найновітніші ППО (Фото з відкритих джерел)

Уже цієї осені Україна отримає новітні системи ППО IRIS-T, щоб захищати небо країни.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з президентом Німеччини Вальтером Штайнмаєром у Телеграмі.
 
Також цього тижня Україна очікує черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі € 5 млрд.
 
«Восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним з лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони»,– написав Шмигаль.
 
Щодо макрофінансової допомоги, то, за словами прем'єр-міністра, це допоможе забезпечити стійкість нашої економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону.
 
«Серед інших важливих тем – говорили про План відновлення України, який необхідно починати реалізовувати вже зараз. Негайний ремонт критичної інфраструктури, відбудова лікарень, шкіл і житла. Все це ми почали робити. У 2023 році кошти та зусилля потрібно збільшувати в десятки разів, і ми впевнені, що Німеччина та ЄС будуть лідерами в цьому питанні»,– зазначив він.
 
Як повідомляла УМ, прем´єр-міністр Денис Шмигаль закликав західних партнерів зокрема Німеччину та США налогодити поставки сучасних танків для ЗСУ.