ЗСУ втратили майже половину озброєння за три місяці війни – генерал Карпенко

10:45, 18.06.2022
ЗСУ втратили майже половину озброєння за три місяці війни – генерал Карпенко

Генерал Сухопутних військ Володимир Карпенко. (nationaldefensemagazine.org)

Український генерал Сухопутних військ Володимир Карпенко закликає Захід посилити допомогу ЗСУ озброєнням, адже у ході бойових дій ми також втрачаємо військову техніку.

 

За його даними, за три місяці війни з росією Україна втратила близько половини свого озброєння: частину цієї техніки розбито, решту захоплено окупантами.

 

Як інформує Україна молода, про це Карпенко розповів в інтерв'ю National Defense Magazine.

 

Генерал наголосив, що українська сторона потребує постачання озброєння від Заходу, щоб ефективно протистояти російським загарбникам на фронті. Такого постачання зброї, за його словами, зараз дуже мало.

 

Пан Карпенко стверджує, що у різні моменти кількість втрат техніки ЗСУ становить 30-50% від загальної кількості.

 

Так, зокрема, втрачено близько 1 300 бойових машин піхоти, 400 танків, 700 артилерійських систем.

 

Український генерал зазначив, що постачання від союзників покривають лише 10-15% від загальних потреб української армії на фронті. І додав, що найбільша потреба зараз є у бронетехніці, системах ППО, РСЗВ, артилерійських одиницях.

 

Крім того, Володимир Карпенко заявив, що необхідно повністю укомплектувати 40 бригад ЗСУ, аби повноцінно протистояти росіянам по всій лінії фронту. Для цього українській армії потрібно близько 4 тисяч БМП, 1 200 танків та понад 2 100 систем артилерійського вогню.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно під час поїздки до Вашінгтону голова української переговорної групи з рф Давид Арахамія сказав, що нині щоденні втрати вбитими українських військових становлять у середньому від 200 до 500 чоловік, не кажучи про значну кількість поранених.