Прем’єр Канади Трюдо шокований руїнами Ірпеня і обіцяє допомогти з відбудовою, фото

19:10, 08.05.2022
Прем’єр Канади Трюдо шокований руїнами Ірпеня і обіцяє допомогти з відбудовою, фото

Джастін Трюдо оглянув руїни житлового комплексу поблизу військового госпіталю в Ірпені. (facebook.com/markushinoleksa)

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо несподівано прибув до України і одразу поїхав до міста Ірпінь на Київщині в неділю.

 

В Ірпені він на власні очі переконався у жахіттях війни, які принесли на мирну українську землю російські окупанти.

 

Як інформує Україна молода, про візит Трюдо повідомив у соцмережах мер Ірпеня Олександр Маркушин.

 

«Щойно мав честь говорити із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Він приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити все те жахіття, яке вчинили з нашим містом російські окупанти. І, звісно, був шокований.

 

Адже він побачив спаленими та вщент зруйнованими не військові об’єкти, а домівки ірпінчан, які ще недавно раділи життю і мали свої плани на майбутнє», - написав міський голова.

 

 

На фото видно, що високого гостя з Канади супроводжував і голова Київської ОВА Олександр Павлюк (ліворуч). 

 

Пан Маркушин щиро подякував пану Трюдо за ту підтримку, яку сьогодні надає Канада Україні. Йдеться, зокрема, і про допомогу у відбудові міста, яку готовий надати канадський уряд.

 

«Віримо у подальшу співпрацю наших країн і щодо відбудови українських міст після нашої перемоги. Сподіваюся на підтримку пана Джастіна Трюдо в організації зусиль української діаспори в Канаді щодо відбудови об‘єктів інфраструктури в Ірпені. З відповідними офіційними листами Ірпінь звернеться вже найближчим часом», - додав мер Ірпеня.

 

 

Як інформувала «УМ», вранці 8 травня стало відомо про розмову президента США Байдена і прем’єра Канади Трюдо, яка була присвячена боротьбі України з російською агресією.

 

Обидва лідери домовилися й надалі підтримувати Україну в цій війні з російськими варварами.