Міст через Десну в Чернігові зруйновано ворогом: це не вплине на постачання допомоги

13:34, 23.03.2022
Міст через Десну в Чернігові зруйновано ворогом: це не вплине на постачання допомоги

Древній Чернігів героїчно чинить опір загарбникам-рашистам. (Фото: прес-служба Чернігівської міськради)

Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус під час перебування на місці розбомбленого  моста через Десну в Чернігові завив, що це не вплине на постачання гуманітарної допомоги до обласного цетру.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне відео пан Чаус зняв і оприлюднив у соцмережах в середу.

 

«Я не хотів записувати відео саме тут, але… Цієї ночі москальська мерзота авіацією знищила автомобільний міст через Десну в Чернігові. Однак це не заважатиме нам і надалі постачати в місто продукти й усе необхідне», - сказав керівник області.

 

Він також закликав городян з холодною головою братися за нагальну роботу.

 

В'ячеслав Чаус також пообіцяв: «Ми обов’язково збудуємо новий міст. Набагато кращий, ніж той що був. Він у нас був старенький. А таке місто, як Чернігів, місто-герой, заслуговує нового, крутого, сучасного мосту і ми його обов’язково збудуємо після нашої перемоги».

 

 

Зауважимо, що окупанти скинули на міст авіабомби, один з прольотів впав. Цим мостом із Чернігова рухалися евакуаційні рейси та завозилася гуманітарна допомога до міста.

 

 

До речі, в ніч на середу заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що централізовано евакуювати людей з Чернігова наразі неможливо через обстріли, але мешканці міста можуть спробувати виїхати самостійно.

 

За його словами, ситуація в Чернігові дійсно напружена, але мер і голова військової адміністрації працюють в тандемі й роблять все, чим можуть допомогти людям.

 

«Дійсно електрики немає, води немає, але за останні тижні і зусиллями "Укрзалізниці", і автомобільним транспортом було направлено дуже багато гуманітарної допомоги до міста Чернігова та Чернігівської області, аби людям було що їсти та пити.

 

Ми намагаємося останні дні проговорити і зробити коридор з Чернігова, але, на жаль, окупанти обстрілюють з артилерії усі проїзди, які є з міста Чернігова до Києва», - сказав пан Тимошенко.

 

З приємного: Сили тероборони Чернігівської області знищили російський бронеавтомобіль "Тигр".

 

Як повідомляє оперативне командування "Північ", Чернігівщина не дарма зветься краєм партизанської слави, адже люди стають на захист своєї землі разом зі Збройними Силами України.

 

«Так, силам спротиву Сіверщини разом із місцевими патріотами вдалося знищити російський "Тигр". Втрати ворога уточнюються», - йдеться в повідомленні в середу.

 

 

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 23 березня орієнтовно становлять: особового складу - близько 15 600 осіб. Крім того, ворог втратив танків ‒517 одиниць, бойових броньованих машин ‒1578, артилерійськихсистем–267, РСЗВ- 80, засобівППО- 47, літаків–101, гелікоптерів–124, автомобільноїтехніки- 1008, кораблів/ катерів- 4, цистернзПММ- 70, БПЛАоперативно-тактичногорівня- 42, спеціальноїтехніки- 15.

 

Як повідомляла «УМ», у древньому Чернігові, який героїчно чинить опір загарбникам-рашистам, з 285 тисяч населення лишилося менше половини.