В Одесі продали з молотка завод шампанських вин

18:22, 01.02.2022
В Одесі продали з молотка завод шампанських вин

Одеський завод шампанських вин продали на аукціоні менше як за 200 млн грн

Одеський завод шампанських вин проданий на аукціоні ТОВ «ЕлітбудГруп», власником якого є Аскольд Коваль менше як за 200 мільйонів гривень.


Як інформувала Україна молода, про це повідомила прес-служба ФДМУ. 


"1 лютого відбувся онлайн-аукціон з приватизації эдиного майнового комплексу «Одеський завод шампанських вин» з результатом 195003000  грн", - йдеться у повідомленні.


На торгах конкурували 7 учасників, які збільшили ціну більш ніж вдвічі: від стартових 87,38 млн грн до 195,0 млн грн. 


У Фонді зазначають, що завод зупинив свою діяльність ще у 2018 році. Підприємство фактично не функціонує через потребу в невідкладній модернізації технічного оснащення. До складу активу входять 35 об’єктів нерухомого майна, 803 одиниці машин та обладнання, 7 транспортних засобів та устаткування. 


Торги організував Фонд Державного майна. Будівлю виставили на аукціон за 87,4 млн грн. За умовами приватизації, новий власник має протягом трьох років зберігати виноробний профіль підприємства та укласти охоронні договори на пам’ятки архітектури – в’їзну арку та головний корпус.


“Ми ставимо однією з умов для покупця збереження профілю діяльності, але за законом на термін не більше 5 років. Світ змінився і виготовляти вино на Французькому бульварі щонайменше логістично дорого, а як максимум, то ганяти фури з сировиною, а потім з вином по бруківці в історичному районі біля моря – це дивно”, – розповів Олександр Славський, керівник Одеського відділення Фонду державного майна України.


Переможець аукціону має укласти договір куплі-продажу та провести розрахунок – після цього приватизація майна буде офіційно завершеною.


У пресслужбі ФДМУ в Одеській області зазначили, що договір оренди єдиного майнового комплексу зберігає чинність для нового власника приватизованого майна до 2035 року, в тому числі договори суборенди, серед яких є договір з ТОВ “Музей сучасного мистецтва Одеси”. 


Як повідомляла УМ, Україна майже удвічі збільшила імпорт ігристих вин протягом минулого року. Відтак, імпорт становить 54,7 млн доларів.