ФОПи уже зареєстрували більше 250 тисяч касових апаратів

16:01, 18.01.2022
ФОПи уже зареєстрували більше 250 тисяч касових апаратів

З початку року підприємці зареєстрували 250 тисяч касових апаратів (Фото з відкритих джерел)

Станом на 18 січня 2022 року фізичні особи - підприємці зареєстрували більше 250 тисяч реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у Teegram голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев.

 

«Більше 250 000 РРО/ПРРО зареєстровано фізичними особами-підприємцями»,- написав він.

 

За словами нардепа, з початку 2022 року середня кількість фіскальних чеків, що видаються за день, становить близько 5,5 млн штук. Гетманцев додав, що рік до року цей показник підвищився на 4,6 млн (+511%).

 

1 січня 2022 року набув чинності закон, відповідно до якого платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. 

 

Бізнес, який отримує гроші від кінцевих покупців у формі готівки, жетонів, талонів або розрахунків з використанням банківських карток та інших платіжних систем, здійснює розрахункові операції, має використовувати касові апарати.

 

Сума штрафу за порушення застосування РРО залежить від кількості незаконних розрахунково-касових операцій: перша – 100% від суми чека, друга та наступні – 150% від суми чека.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів України звільнив  підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю у селах, від необхідності мати реєстратори розрахункових операцій (РРО), зазначивши, що у селах доходи нижчі і це створить для ФОП додаткові навантаження.