ЄС надав 600 млн допомоги Україні

13:56, 25.10.2021
ЄС надав 600 млн допомоги Україні

Макрофінансова допомога від ЄС - для усунення економічних наслідків від пандемії COVID-19 в Україні.

Європейський союз надав Україні €600 мільйонів макрофінансової допомоги для усунення економічних наслідків від пандемії COVID-19.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

 

Ця виплата стане другою і останньою в рамках поточної програми макрофінансової допомоги. Першу виплату Україна отримала в грудні 2020 року.

 

«Ми підтримуємо Україну за допомогою програми макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 мільярда євро. Другий транш у розмірі 600 мільйонів євро, виділений сьогодні, є явною ознакою підтримки ЄС програми реформ в Україні. Україна доклала значних зусиль для виконання умов, а також домоглася прогресу з Міжнародним валютним фондом», — заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

 

Виплата заснована на позитивній оцінці Єврокомісією прогресу української влади в реалізації узгоджених з ЄС політичних заходів. Україна виконала всі вісім політичних зобовʼязань, які стосуються управління державними фінансами, корпоративного управління і верховенства закону, поліпшення ділового клімату, галузевих реформ і державних підприємств.

 

Президент Володимир Зеленський подякував ЄС за підтримку у Твітері 25 жовтня.

 

Нагадаємо, що в грудні 2020 року Європейська комісія виплатила Україні €600 млн за програмою макрофінансової допомоги. Всього по ній Україні виділили €1,2 мільярда.

 

Як повідомляла УМ, Україна та Європейський Союз підписали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, відому як угоду про «відкрите небо».