Уряд Шмигаля розробить план поступового підвищення ціни на електроенергію

17:19, 30.08.2021
Уряд Шмигаля розробить план поступового підвищення ціни на електроенергію

Ціни на електроенергію для населення підвищать до рівня вартості, який має промисловість. (Фото з сайту Pixabay)

Влада має намір встановити економічно справедливі ціни на електроенергію. Відтак, уряд має розробити план поступового підвищення ціни на електроенергію для населення до рівня вартості, який має промисловість.

 

Як інформує Україна молода, президент Володимир Зеленський ввів у дію відповідне рішення РНБО, яким до кінця року мають розробити План поступового переходу до економічно обґрунтованої ціни на електроенергію для населення.

 

Як зазначається у рішенні Ради нацбезпеки і оборони, «необхідно забезпечити соціальний захист осіб, які потребують державної підтримки і допомоги».

 

Також до 30 вересня мають розробити і затвердити План встановлення справедливої ​​вартості електоенергіі для побутових споживачів.

 

Крім того, Кабмін має забезпечити перехід від товарного до фінансового механізму ПСО на учасників ринку із забезпеченням з 1 жовтня 2021 року доступності електроенергії для побутових споживачів. Зокрема, покласти спецзобов'язання на Укренерго й обленерго.

 

Також влада проаналізує співвідношення вартості електроенергії у вартості її розподілу і передачі в складі тарифу, але не тільки на предмет обґрунтованості такого співвідношення.

 

Буде проаналізовано і структуру власності всіх операторів розподілу електроенергії та постачальників універсальних послуг і встановити реальних кінцевих власників-бенефіціарів.

 

Як повідомляла «УМ», з 1 жовтня при споживанні до 250 кВт у місяць тариф на електроенергію буде 1,44 грн / кВт.

 

Для тих, хто споживає більше, тариф не змінять - 1,68 грн / кВт. Ці тарифи діятимуть до травня наступного року.