Зона вільної торгівлі з ЄС: Порошенко нагадав про п’яту річницю

00:01, 02.01.2021
Зона вільної торгівлі з ЄС: Порошенко нагадав про п’яту річницю

П'ять років тому Україна підписала угоду про ЗВТ з Євросоюзом.

Запуск поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом 5 років тому дав старт новій ері торговельних відносин України та ЄС.

 

Як повідомляє Україна молода, про це в річницю ЗВТ написав у соцмережах п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко.

 

«Ця подія назавжди змінила українську зовнішньоекономічну політику та відкрила якісно нові безмежні можливості для національних експортерів та іноземних інвестицій», – наголошує Порошенко, який особисто підписував угоду.

 

Петро Олексійович нагадав, що п’ять років тому в Україні багато скептиків та популістів переконували, що нічого не вийде, а ЗВТ з ЄС — провалиться.

 

«У відповідь на цей історичний крок нашої держави російський агресор посилив економічну блокаду наших традиційних ринків на сході, щоб дискредитувати наш курс на економічну інтеграцію з ЄС, довести, що єдиний правильний вибір України — це російські тенета, російське стойло», – зазначає Порошенко.

 

П’ятий Президент констатує, що сьогодні вже близько 40% загального обсягу торгівлі України належить європейському напрямку.

 

«За 5 років ми збільшили обсяг торгівлі з ЄС приблизно на 60%. Україна впевнено входить до першої двадцятки торговельних партнерів Євросоюзу та до п’ятірки найбільших експортерів аграрної продукції в ЄС. І ми продовжимо цей шлях успіху», – впевнений лідер «Європейської Солідарності».

 

«Економічна інтеграція — це шлях до досягнення критеріїв членства та до практичного вирішення питання про вступ України до Європейського Союзу — гарантії нашої незалежності, суверенітету, добробуту та безпеки», – резюмує Петро Порошенко.

 

Як повідомляла «УМ», Петро Порошенко привітав українців з новим 2021 роком.